2. Salon vina Vojvodine – 16. novembar 2018.

13. novembar 2018.

salon-vina-vojvodine-1

Udruženje proizvođača grožđa i vina će i ove godine biti nosilac organizacije 2. SALONA VINA VOJVODINE, koji će se održati u Beogradu,u petak, 16. novembra 2018. godine. Za mesto održavanja salona odabran je veoma urban prostor SHARE SQUARE, u ulici Koče Popovića broj 4 (u blizini Savamale i Beogradske autobuske stanice). I ovogodišnji Salon vina Vojvodine podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Otvaranje 2. SALONA VINA VOJVODINE zakazano je za 17 časova. Vinarije će izlagati svoja vina do 21 čas, nakon čega je planirano da se svi zajedno okupimo na Vinskom balu i dočekamo naredni dan sa punim čašama vina.

Ljubitelji vina će biti u prilici da degustiraju vina 25 vojvođanskih vinarija. Iz Bačke nam dolazi Vinarija Zvonko Bogdan, a iz Banata Vinarija Đorđe i Vinarija Soul Wine. Najviše vinarija dolazi iz Srema: Belo brdo, Vista Hills Plus, Fruškogorski vinogradi, Vinarija Kiš, Vinarija Kovačević, Vinarija Erdevik, Mačkov podrum, Vinarium, Vinarija Šijački, Vinarija Deurić, Chichateau, Vinarija 45. paralela, Vinarija Dumo, Patkov vinograd, Vinarija KM, Krstašica, Vinarija Mrđanin, Vinarija MK Kosović, Vinarija Trivanović, Vinarija Dulka, Manufaktura Spasić i Podrum Danguba.Planirane su i tri radionice:

17:30 Kulinarska radionica: FRUŠKA GORA NA TANJIRU (kuvar Slobodan Radeta će na licu mesta, u otvorenoj kuhiniji, pripremati pet tipova jela za uparivanje sa osnovnim tipovima fruškogorskih vina, od svežih belih, preko punih crvenih, do slatkih vina i bermeta

18:00 Radionica: BELA VINA FRUŠKE GORE (Vođena degustacija belih vina Fruške gore, od laganih i svežih do punih. Predavač: Vuk Vuletić)

19:30 Radionica: CRVENA VINA FRUŠKE GORE (Vođena degustacija crvenih vina Fruške gore, internacionalnih sorti i kupaža. Predavač: Igor Luković)

A, kako je izgledao 1. SALON VINA VOJVODINE, koji je održan prošle godine, možete da pogledate na fotografijama.

salon-vina-vojvodine-2

salon-vina-vojvodine-9