FRUŠKOGORCI U INĐIJI

1U prijatnom ambijentu prostranog dvorišta Kuće Vojnovića u Inđiji, Udruženje VINA INĐIJE u subotu, 26. maja 2018. ugostilo je dvadesetak sremskih vinarija na prvom Sajmu fruškogorskih vina.

Vinare su dočekali novi, funkcionalni štandovi i ostali neophodan sitan inventar, obilje leda i hladne vode, a pre svega ljubazni domaćini koji su u svakom trenutku bili na raspolaganju. Atmosferi je u mnogome, doprinela i muzika, kako ona iz zvučnika, nenametljiva a odlično odabrana, tako i živa - inđijski tamburaši pre svečanog otvaranja a mini rok koncert „Starih kuka“ u popodnevnim časovima.

Sajam je nadahnutim govorom otvorio gospodin Sava Jojić, nakon čega je usledila dodela pehara, medalja i diploma najboljim vinima, naime, sajmu je prethodilo i jedno ozbiljno ocenjivanje, kakav je i red. Najviše odličja ponela je vinarija Akuminkum iz Starog Slankamena, Veliko zlato za Širaz 2013, i još tri medalje...

FRUŠKOGORCI U INĐIJIUdruženje proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla SREM – FRUŠKA GORA na ovoj manifestaciji predstavljali su Atelje vina Šapat, Vinarija Ilić-Nijemčević, Vinarija Trivanović, Vinarium, Mačkov podrum i Patkov vinograd, koji je ovaj put okitio zlatom oba svoja rizlinga.

Dobro raspoloženi predsednik Udruženja VINA INĐIJE, Saša Ivaniš, na pohvale za savršenu organizaciju imao je spreman odgovor:

– Već godinama obilazimo sajmove i druge vinske manifestacije i pravimo zabeleške sa primedbama i propustima. Upravo taj spisak bio nam je glavna „literatura“ tokom priprema za naš sajam. Tako, ako ima nekih zamerki, to je zato što ih nismo zapisali...

FRUŠKOGORCI U INĐIJIOvom sajmu predviđamo lepu budućnost jer ga vode sposobni ljudi i veliki entuzijasti i treba ga podržati. Prisustvo „velikih vinarija“ s Fruške gore u narednim godinama pričinilo bi posebno zadovoljstvo inđijskoj publici, ali bi predstavljalo i snažan stimulans za brojne male sremske vinarije da rastu, pre svega u kvalitativnom smislu, što nam je svima u interesu. Mislite o tome dogodine!