Fruškogorski vinogradi

O Nama

O vinariji

Vinska priča Fruškogorskih vinograda započinje 2006. godine u selu Banoštor. Zahvaljujući geografskom položaju, specifičnom mikroklimatu i fenomenu refleksije sunčeve svetlosti sa vodene površine Dunava, ali pre svega znanju i posvecenosti, osnivači vinarije su uspeli da proizvedu vina prepoznatljivog ukusa sa izraženim karakteristikama fruškogorskog terroir-a.

U junu 2010.godine, na tržište su plasirana tri bela vina: Chardonnay, Italijanski rizling i Pinot Blanc. Od 2011.godine do danas, u ponudi vinarije se nalaze i Traminac, Sauvignon blanc, Pinot Noir rose, Merlot barrique i Pinot Noir barrique.

Premijum serija vina nazvana je „Quet“ (Kuet), po keltskoj tvrđavi oko koje se u 15. veku razvilo današnje naselje Banoštor. Cilj je da Fruškogorski vinogradi i selo Banoštor postanu tvrđava oko koje će se razvijati moderno vinarstvo regiona i osvajati nepca ljubitelja vina širom sveta. Nošeni idejom da dobro vino ne mora da bude skupo, od 2016. godine vinarija „Fruškogorski vinogradi“ ponudila je i kvalitetnu seriju vina Fruškać. Ovu grupu vina cine Fruškać beli, Fruškać crveni i Fruškac roze i reč je o vinu koje ima najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu Srbije a verovatno i regiona.

Fruškogorski vinogradi Dunavska 5 Banoštor

Telefon za kupce i posetioce vinarije: +381648890023

info@fruvin.com www.fruvin.com

Preporučujemo

Quet Merlot

Vino stvoreno za ljubav na prvi gutljaj. Izuzetno dopadljivo, osvaja aromama šljive, borovnice, kupine i čokolade. Prijatne svežine i oporosti daje ukus koji ga čini jednim od najpopularnijih crvenih vina. Naš Merlot 18+ Edition dodatno je oplemenjen aromama bilja, čokolade i duvana, dobijenim iz barik buradi od najkvalitetnijeg srpskog hrasta u kojima je odležao dvanaest meseci.

Quet Pinot Blanc

Vino je izražene arome suvog cveća, sa primesama mirisa zrelog belog voća. Ukus je pun, prijatne svežine i izrazite ekstraktivnosti. Proizvedeno od grožđa sa niskorodnih čokota, Pinot Blanc je vino uzbudljivih tonova i dugotrajne impresije.

Quet Pinot Noir Rose

Naš ćudljivi mezimac, svu svoju nepredvidivost kojom se odlikuje u toku fermentacije i kasnije pripreme, vraća svojim aromama crvenog bobičastog voća, umerenim telom, nesvakidašnjim karakterom, prijatnom svežinom i očaravajućom bojom ružinog pupoljka.

Fruškać crveni

Fruškać crveni je merlot 100%, vino srednjeg tela i vrlo prijatne svežine. Meki tanini nose telo ovog vina, dok dominiraju voćne arome. Idealno je za svakodnevne prilike i odličan restoranski izbor kao vino kuće. Fruškać crveni je prijatno iznenađenje za ljubitelje crvenih vina po vrlo povoljnoj ceni i dokaz da dobro vino ne mora da bude skupo.

Fruškać beli

Fruškać beli je posebna kupaža tri sorte grožđa: sauvignon blanc, pinot blanc i italijanskog rizlinga. Ovo vino prijatne svežine i srednjeg tela, karakterišu lepe voćne arome. Idealno je za svakodnevne prilike i odličan restoranski izbor kao vino kuće. Fruškać beli je prijatno iznenađenje za ljubitelje belog vina po vrlo povoljnoj ceni i dokaz da dobro vino ne mora da bude skupo.

Fruškać roze

Fruškać roze je kupaža merlota i pinot noira. Vrlo je meko i voćno na mirisu i elegantno na ukusu. Ovo vino je prijatne svežine i ukusa. Idealno je za svakodnevne prilike i odličan restoranski izbor kao vino kuće. Fruškać roze je prijatno iznenađenje za ljubitelje rozea po vrlo povoljnoj ceni i dokaz da dobro vino ne mora da bude skupo.