Imperator

O Nama

O vinariji

Vinarija Imperator je jedina vinarija u Srbiji koja proizvodi organsko grožđe i vina u skladu sa regulativom EU i R.Srbije. Vinarija je smeštena u Rakovcu, u sklopu vinarije Salaxija. Vinarija Imperator se nalazi na glavnom putu u mestu Rakovac na Fruškoj gori, raspolaže degustacionom salom kapaciteta 50 osoba kao i kuhinjom za celokupan eno-gastro doživljaj organske hrane i vina. U sklopu vinarije nalazi se i prodavnica vina gde se pored aktuelnih berbi mogu kupiti i neka od vina iz arhive. Degustacije vina su vođene od strane somelijera/tehnologa, isključivo na zakazivanje nekoliko dana unapred. Pored klasične degustacije organizujemo i Škole vina za ljubitelje kao i razne vrste teambuildinga.

Organska Imperator vina proizvodimo isključivo od grožđa iz našeg vinograda sa organskim statusom.

Vinograd je podignut 2009. godine, a od 2015. i grožđe i vina, imaju organski status, koji se obnavlja svake godine.

Napomena: U toku sezone berbe i prerade grožđa degustacije vina iz tehničkih razloga ne organizujemo.


Kontakt

Imperator Manastirska BB Rakovac, Fruška Gora

Telefon za kupce i posetioce vinarije: +38163505050

djurdjakatic@gmail.com www.imperator.rs

Preporučujemo

wine

Valerius

Sortni sastav: 100% rajnski rizling

Berba: 2015

Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.

Sazrevanje: inox, boca

Opis vina: žive svetle žute boje, kristalne bistrine. Na nosu mirisi zrelih dunja, saća i slatkog livadskog sveća daju naznake zrelost i punoće. Na nepcu glatko, puno, sočno i medno, vrlo sortno i zrelo. Odličnih kiselina, balansiranog alkohola, sveže, slasno i mineralno duge medne završnice. Zrelo i vrlo spremno za uživanje.

Tip vina: suvo belo vino

Preporučena temp. serviranja: 10-12C

Alk.: 12,5%

Gastro preporuka: Dobar partner jela i obrok salata na bazi belog mesa i bele ribe. Zalogaji sa svežom ribom tipa sushija. Mlađi sirevi.

Potencijal odležavanja u boci: 5+ godina

Broj boca za tržište Srbije: 2000

wine

Gratianus

Sortni sastav: 100% traminac

Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: inox

Opis vina: Zlatne žute boje, tipične za sortu. Miris bogat i slojevit. Dominira miris žutog i belog cveća, sa naznakama mednog saća i slatkih domaćih kolača. Odlična svežina i nagoveštaj rahatluka. Na ukusu glatko, harmonično, srednje punog tela, živo i voćno sa dužom sočnom završnicom.

Tip vina: suvo belo vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 10-12
Alk.: 13,5%
Gastro preporuka: pikantna jela, na bazi istočnjačke kuhinje, bela mesa u kari sosu, kolač od sira sa pomorandžom.

Broj boca za tržište Srbije: 3000

wine

Claudius

Sortni sastav: 100% sauvignon blanc

Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: srpski hrast

Opis vina: Svetle žute boje, kristalno bistro. Miris suvog cveća i nežne naznake žutog tropskog voća i trave čine miris delikatnim sa naznakama mineralnosti. Delikatno voćno. Harmonično sa dobrom svežinom. Ukus srednje put sa živim kiselinama. Sortan i dugo traje. Odlične svežine i voćnosti u završnici. Nova zvezda Imperatorskog biodinamičkog vinskog izraza.

Tip vina: suvo belo vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 10-12
Alk.: 12%
Gastro preporuka: jela i salate na bazi belog mesa i bele ribe

Broj boca za tržište Srbije: 800

wine

Maximianus

Sortni sastav: 40% merlot, 20% malbec, 20% cabernet sauvignon, 20%cabernet franc

Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: srpski hrast

Opis vina: Rubin crvene boje. Srednjeg intenziteta. Na nosu sveže crveno bobičasto voće, posebno maline, sa naznakama vanile i dima. Vibrantnih kiselina. Mekih i sočnih tanina. Elegantno i skladno vino. Izuzetno voćno i sočno.

Tip vina: suvo crveno vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 16
Alk.: 12,5%
Gastro preporuka: laganija crvena mesa, mlađi masni sirevi, jela sa pečurkama, deserti na bazi crne čokolade i crvenog bobočastog voća, malina.
Potencijal odležavanja u boci: 5+ godina
Broj boca za tržište Srbije: 4150

wine

Qvintillvs

Sortni sastav: 50%merlot, 50% malbec

Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: srpski hrast

Opis vina: Rubin crvene boje. Na nosu svježe jagode, višnje i trešnje sa naznakama kafe i duvana. Ponegde kedrovina. Živih kiselina. Mekih i sočnih tanina. Elegantno, vibrantno i živo vino. Izuzetno voćno i sočno. Odlično integrisan srpskih hrast. Otvoriti bar sat vremena pre uživanja.

Tip vina: suvo crveno vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 16
Alk.: 13%
Gastro preporuka: crvena mesa, jagnjetina, srednje pečen biftek, losos, deserti na bazi crne čokolade malina, višanja.
Potencijal odležavanja u boci: 5+ godina
Broj boca za tržište Srbije: 1500

wine

Decivs

Sortni sastav: 100% pinot noir

Berba: 2015
Vinograd: Grožđe je gajeno po metodama biodinamike na 164 mnv, a vino proizvedeno po principima organske proizvodnje.
Sazrevanje: Inox

Opis vina: Boje zrele trešnje. Miris sortan, voćan sa delikatnim naznakama plemenitog hrasta. Trešnja, čokolada, kedrovina. Dobra svežina. Na ukusu sortno, voćno, elegantno i harmonično. Trešnja i začini koji dominiraju na ukusu čine ovo vino autentičnim izrazom pinoa. Spremno za uživanje.

Tip vina: suvo crveno vino
Preporučena temp. serviranja u °C: 15-16
Alk.: 13%
Gastro preporuka: laganije crvena mesa, srednje masni sirevi, deserti na bazi crvenog voća.
Broj boca za tržište Srbije: 300