KM vinarija

O Nama

O vinariji

Pre više od tri decenije probudila se ljubav, strast i želja. Život je dobio novi nalet energije. Energije za nečim novim. Na obroncima rodne Fruške Gore, nedaleko od slavnog Manastira Hopovo leže počeci Vinarije KM.

Naziv vinarije nosi početna slova njenih tvoraca oca Miroslava i majke Klare koji su sa svojim sinovima preneli iskustvo, znanje i ljubav kako bi rasli sa njom. I jesu. Svake godine su rasli i jačali, prkosili izazovima i uživali u plodovima svog rada i truda.

Vreme je prolazilo... Snovi su bili sve bliži. Došao je trenutak da se sa zadovoljstvom KM vinarija predstavi Vama. Biće nam čast da uskoro u kafićima i restoranima probate neka od naših istančanih ukusa belog, crvenog ili rose vina.

Radujemo se upoznavanju sa Vama.


Kontakt

KM vinarija Dragoslava Stojanovića - Sipa 18 Novi Sad

Telefon za kupce i posetioce vinarije: +381655432200 +381600518698

kmvinarija@gmail.com

Preporučujemo

wine

Ledeni - Rajnski rizling

Po malo ne tipičan , svež ,mirisan , umereno kompleksnog tela sa visokim kiselinama izbalansiranih sa nekoliko grama zaostalog šećera. Vino za sve generacije i svaku priliku. Služiti na temperaturi od 10 c uz salatu. Na mirusu i sladoled od vanile - Ledeni ( kako i samo ime kaže) dopunjeno listićima badema.


wine

Rozi Roze (Frankovka)

Naš omiljeni, vino za sve prilike! Proizveden od sorte Frankovke sa svim pozitivnim karakteristikama koje ona nosi. Sa izraženim mirisom maline, lagan , umereno slatkast, svetle roze ,dijamantsko prozirne boje. Laganog tela , finih ,vibratntnih kiselina, lepršavo letnje vino! Servirati hladno na temperaturi od 9-10 c , može se piti samo, a i u društvu!

wine

Chardonnay Familija

Belo veoma strukturno vino fermentisalo i odležavalo u francuskom lagano nadimljenom hrastovom buretu šest meseci, usled čega veoma izražene puteraste arome , dima, vanile...vino uljaste teksture i zbog prijatnog uticaja drveta blago slatkastog ukusa.... Velika trajnost ukusa u koji ostaje dugo u ustima, aroma pečenih lešnika. ...Dobrih, a opet ne prejakih kiselina koje odlično oplemenjuju note izražene vanile . Servirati na temperaturi od 12 c uz kremaste, bele soseve, paste, piletinu , smuđ zapečen u pavlaci ili šnenokle!

wine

Merlot Stari

Vino veoma izražene voćnosti, čistih izraženih aroma višnje, šumskih jagoda, lepo uokvirenih aromom vanile, kokosa , crne čokolade i pozadinskih nota dima! Srednjeg tela, odličnog balansa kiselina i alkohola, sa mekim prijatnim taninima, a ipak vino veoma živo i prijatno za duže konzumiranje. Servirati na temperaturi od 16-18 c, uz sva crvena mesa, a naša preporuka mus od crne čokolade i prelivom od višanja! :-)