Modele - vinograd Popović

O Nama

O vinariji

Vinarija je počela sa proizvodnjom vina od groždja iz sopstvenog vinograda iz berbe 2012g. Iste godine posadjeno je još oko 3ha vinograda tako da vinarija trenutno ima oko 23.000 čokota od 6 sorti groždja.

Iako smatramo da treba koristiti sva dostupna tehnička, tehnološka i enološka sredstva u proizvodnji groždja i vina, na isti način treba težiti ravnoteži u tehnologiji u kojoj dominira posebnost klime i teroara. Plan je da se posadi deset hektar ukupno i da se proizvodi isključivo sortno groždje koje daje vina vrhunskog kvaliteta. Mislimo da je sve preko toga je "industrija" u lošem smislu te reči i ne daje kvalitet vina, koji sa druge strane, može da obezbedi samo pažnja i manuelni rad vinara i stalna briga o vinu.


Kontakt

Modele - vinograd Popović Vojvode Mišića 20 Banoštor

Telefon za kupce i posetioce vinarije: +381637743985

vinarijapopovic@yahoo.com

Preporučujemo

Modele Pinot Gris

Sivi pino, sorta nakuplja puno šećera i daje vrhunska vina divnog mirisa banane i jabuke, žute boje sa rumenim tonovima.

Modele italijanski rizling

Italijanski risling je autohtona sorta izvrsnog kvaliteta, u pojedinim godinama vrhunsko, slamnato-žute boje sa zelenkastim odsjajem, suvo, aromatično i mirisno sveže.

Modele merlot

Merlo je poreklom iz Francuske. Gaji se u celom svetu. Ima manje tanina nego Kaberne sovinjon, pogodan za odležavanje i kupažiranje. Grozd je srednje krupan, valjkast, bobice su srednje krupne, okrugle, plave boje, s jakim maškom. Grozd sadrži do 24% šećer,a a vina su lepo obojena, harmonična, veoma osvežavajuća i imaju ukus i miris na bobičasto voće, trešnje,šljive. Vino merloa je tamnocrveno.

Modele frankovka

Frankovka je od groždja autohtone sorte koje obično nakuplja manje sadržaje šećera, ali izražene kiseline. Vina su snažna, miris na čokoladu, u pojedinim godinama groždje može dati vrhunska vina.

Modele chardonnay

Sorta srednje bujnosti. Nakuplja dosta šećera ili uz zadržavanje kiselina pa je najtraženije na svetu. Vino je izvrsnog kvaliteta, zlatno-žute boje, suvo i aromatično.

Modele cabernet franc

Kaberne Frank je jedna od najpoznatijih vrsta crnog grožđa na svetu, a na prvom mestu se gaji radi mešanja sa kaberne sovinjonom i merlom.Laganiji je od kaberne sovinjona, a vina proizvedena od ovog grožđa su svetlo crvene boje. Aromatične note su malina, ribizla i ljubičice.