Molowinery

O Nama

O vinariji

Vinski podrum nalazi se u Šidu, na izlazu iz grada u blizini magistralnog puta koji povezuje autoput Beograd-Zagreb sa Šidom, sa odličnom putnom povezanošću do plantaže vinove loze.

Tip podruma je spratni, tako da se proces fermentacije obavlja na nivou iznad dela podruma namenjenog za čuvanje i odležavanje vina. Fermentacioni deo je urađen po uzoru na najmodernije vinarije, i po najnovijim propisima i uredbama Ministarstva poljoprivrede, dok deo koji služi za odležavanje vina u baricima ima izgled autentičnih starih podruma.

Fermentacioni deo poseduje potrebnu opremu za visoko kvalitetnu proizvodnju vina, dok je deo koji služi za odležavanje i sazrevanje vina opremljen baricima precizno definisane vrste hrasta i tostinga, a koji najviše odgovara sortama iz naših vinograda.

Plantaža vinove loze nalazi se u Sremskom vinogorju, na južnim padinama Fruške gore, na 220m nadmorske visine i 45°10’58’’ i 19°18’42’’ geografske širine i dužine. Parcele pod zasadom vinograda nalaze se u k.o.Molovin i k.o.Sot, na 14km udaljenosti od Šida i 1km od državne granice sa R Hrvatskom.

Površina pod vinogradom koja se trenutno obrađuje iznosi 51.30 ha, sledećeg sortimentskog sastava: traminac, rizling rajnski i italijanski, merlo, crni burgundac, frankovka i kaberne sovinjon.

Sortiment vinove loze vrlo je stručno i smišljeno projektovan, na osnovu vrste zemljišta, klime, ekspozicije terena, itd.

Bele sorte grožđa, kao što je traminac, rizling rajnski i rizling italijanski su sortekoje na ovom podneblju i ovom zemljištu daju najbolje rezultate, posmatrano kvalitativno. Ovo su sorte za vrhunska i kvalitetna bela vina koja krasi intenzivan i kompleksan sortni miris, nesvakidašnja punoća i ekstraktivnost, izuzetan balans kiselina, itd.

Crvene sorte grožđa, kaberne sovinjon, frankovka, crni burgundac i merlo su, takođe, sorte za vrhunska i kvalitetna vina, koja krasi izrazito pun ukus, dobro izbalansirane kiseline, jaka struktura, izuzetan aromatski kompleks, itd.

U cilju dobijanja što kvalitetnije sirovine za vino primenjujemo redukciju-selektivnu rezidbu i podsecanje grozdova u fazi šarka.


Kontakt

Molowinery Zlatka Šnajdera 2 Šid

Telefon za kupce i posetioce vinarije: +38122715227

vinarijamolovin@gmail.com

Preporučujemo

wine

Princip - Traminac

Vino je duboko ćilibarno žute boje. Miris: ekzotičan, mineralni, cvetni sa primesama ananasa, đumbira, oraha, lešnika i začinskim notama u pozadini. Bogatog ukusa i zaokružen sa jako dobro izbalansiranim kiselinama. Nagrade: srebro na takmičenju za najbolja srpska vina- SRPSKO VINO 2016,preporuka Decanter 2015, zlato BeoWinefair 2014, preporuka AWC 2013, srebrno priznanje Panonska vina 2011, preporuka Decanter 2013, srebro AWC VIENA 2017.

wine

Princip Rose - Pinot Noir

Vino je svetlo crvene-rose boje . Odlikuje se karakterističnim sortnim mirisom pinoa u kojem dominiraju malina, višnja i jagoda. Ukus je harmoničan, umereno pun sa pikantnim, finim kiselinama koje ovom vinu daju svežinu.Nagrade: srebro na takmičenju za najbolja srpska vina- SRPSKO VINO 2016, srebro BeoWinefair 2014, preporuka AWC 2013, preporuka Decanter 2013, srebro Nacionalno takmičenje za najbolja vina i rakije – SRPSKO VINO 2013, preporuka Decanter 2012

wine

Plavi Princip - Frankovka

Vino se odlikuje intenzivnom rubin crvenom bojom i mmirisom crvenog bobičastog voća , maline, kupine, borovnice... Vino izrazito punog ukusa , sa jakom strukturom i dobro izbalansiranim kiselinama. Krasi ga srebro sa Decantera 2016, srebro AWC VIENA 2016 kao i zlato sa BeoWinefair 2016 godine, srebro na takmičenju za najbolja srpska vina- SRPSKO VINO 2016, zlato Nacionalno takmičenje za najbolja vina- SRPSKO VINO 2013, srebro BeoWinefair 2014, srebro AWC 2013, bronza Decanter 2013, zlato AWC VIENA 2017.

wine

Crveni Inat - Merlot - Cabernet Sauvignon

Vino je tamno crvene boje , voćnog mirisa. Voćnog ukusa sa aromama crvenog bobičastog voća, vanile, duvana, lešnika puno na ukusu harmonično sa fantastičnom završnicom. Krasi ga bronza sa Decantera 2016 i zlato AWC VIENA 2016, srebro na takmičenju za najbolja srpska vina- SRPSKO VINO 2016, srebro AWC VIENA 2017.

wine

Inat - Rajnski rizling

Suvo belo vino Inat krasi jasna, kristalna, svetlo žuta boja sa nijansama zelene, intezivan i kompleksan miris sa dominacijom voćnih tonova- breskve, ananasa i citrusa. Ukus je harmoničan , dubok sa pikantnim kiselinama . Nesvakidašnja punoća i ekstraktivost sa mineralnom završnicom su glavne karakteristike. Vino je osvojilo srebro na takmičenju AWC VIENA 2016, zlato na BeoWinefair 2016. godine, srebro na takmičenju za najbolja srpska vina- SRPSKO VINO 2016, preporuka Decanter 2016, preporuka Decanter 2015, srebro BeoWinefair 2014, preporuka Decanter 2013, preporuka AWC VIENA 2013 , bronza Decanter 2012, zlato AWC VIENA 2017.