Patkov vinograd

O Nama

O vinariji

Branko Mlađenović i Mirjana Đurđević posadili su 2013. godine 2 ha vinograda na potesu Patka, u ataru Krčedina, mahom italijanskog rizlinga. Ideja je bila da se predanim radom u vinogradu i ograničavanjem roda ovoj nepravedno uniženoj i omalovaženoj sorti da šansa za povratak među visokokvalitetna vina gde joj je oduvek bilo mesto. Istovremeno je začeta i mala vinarija, locirana u samom Krčedinu, sa trenutnim kapacitetom od oko 10000 l.

Prvi rezultat na tom putu je „Knez Miškin“ 2016 (srebro na Beowine Fair 2018) . Usledili su "Alex DeLarge" i "Molly Bloom", a drugi književni junaci su u pripremi.


Kontakt

Patkov vinograd Milenka Vuksana 10. Krčedin

patkov.vinograd@gmail.com patkovvinograd.business.site

Preporučujemo

wine

Alex DeLarge

Alex DeLarge. Neko bi rekao natural wine, možda je divlji rizling preciznija odrednica. Fermentisao nekontrolisano, na sopstvenim kvascima, te je stoga dobio ime po glavnom junaku "Paklene pomorandže". Pitko, osvežavajuće suvo belo vino sa citrusnim notama među kojima je preovlađujući grejpfrut. 12% alkohola.

wine

Molly Bloom

Molly Bloom. Snažan i pun suv roze od pino noara sa izraženim aromama bobičastog voća među kojima preovlađuje jagoda. 14% alkohola.

wine

Knez Miškin

“Knez Miškin” je italijanski rizling sa desetak procenata rajnskog, nežno žute boje sa zelenkastim tonovima i mirisnim notama u kojima se posebno izdvajaju ananas i dinja. Izuzetno pitko i osvežavajuće vino, čemu doprinose prijatne limetaste kiseline.