Veritas

O Nama

O vinariji

Vinarija Veritas smeštena je na padinama Fruške gore omeđenim Dunavom, u Sremskim Karlovcima na putu prema Stražilovu. Okružena vinogradom, po svom položaju i arhitekturi jedinstvena je u tom kraju.

Veritas je porodična ‘boutique’ vinarija osnovana 2010. godine. Cilj nam je da proizvodimo visokokvalitetna vina i to od grožđa iz naših sopstvenih vinograda. Sve sadnice loze uvežene su iz Francuske i posađene na biranim položajima uz konsultaciju naših i svetskih stručnjaka u pogledu izbora sorti. Za sada imamo 3 ha vinograda sa sortama Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon i Merlot.


Kontakt

Veritas Ešikovac 105 Sremski Karlovci

Telefon za kupce i posetioce vinarije: +381628523222

boskovic.s@sbb.rs www.veritaswinery.rs

Preporučujemo

wine

Cuvee

Proizveden od 80% sorte Cabernet Sauvignon i 20% sorte Merlot. Zagasite rubin crvene boje, kompleksnog mirisa, cvetnog, voćnog, začinskog, upotpunjenog hrastovinom. Ukus mu je pun,skladan,zaokružen između voćne slasti, tanina i kiselina. Završnica je duga, kafeno, čokoladno , začinska. Servirati na temperaturi 16-18 C, uz divljač i pikantna jela.

wine

Rose

Proizvedeno 100 % od samotoka sorte Cabernet Sauvignon bez kapi preševine, dobijeno je kristalno bistro vino zavodljive svetlo crvene boje. Miris je voćni s herbalnim primesama. Ukusje harmoničan,umereno pun, gladak i ovežavajući. Servira se na temperaturi 10-12°C uz hladna i topla predjela,ribu,pileće i ćureće,te svinjsko meso i roštilj.

wine

Cabernet Sauvignon

Proizveden od 100 % sorte Cabernet Sauvignon. Zatvoreno rubin crvene boje, miris je sortni koji podseća na borovnicu ,ljubičicu i eukaliptus sa primesama mineralnosti. Srednje punog tela, dobre taninske strukture usklađene sa svežim kiselinama. Servira se na temperaturi 16-18° C uz jela od mesa sa pikantnim sosevima, pikantnim sirevima...

wine

Sauvignon Blanc

Proizvedeno 100 % od sorte Sauvignon Blanc. Odlikuje se svetlo zlatno žutom bojom, miris je herbalno voćni, a ukus umereno pun, gladak sa izraženom svežinom koju mu daje harmonija vibrantnih kiselina i aroma citrusa. Servira se na temperaturi od 8-10° C uz beli sir, jela od ribe, morske plodove, i svetla mesa.

wine

Merlot

Proizveden od 100 % sorte Merlot. Vino je rubin crvene boje, miris je svež na crveno voće, gljive i mentu. Na ukusu je lagano, pitko dobro balansirano sa nežnim svilenkastim taninima, umereno duge završnice. Servira se na temperaturi 16-18° C uz jela sa roštilja, crveno meso i biftek.

wine

Momentum Cabernet Sauvignon

100% Cabernet Sauvignon(srebrna medalja Decanter, London 2015, zlatna medalja AWC Vienna 2015, srebrna medalja BIWC Sofia 2015). Vino je zagasite rubin crvene boje. Miris je intrigirajući na veoma zrelu kupinu. Beskonačni slojevi ukusa podržani su čvrstim taninima. Živahne strelice eukaliptusa i lovora ubadaju se u kupinu i crnu ribizlu. Menta se prepliće kroz elegantne i suptilne talase hrasta do kafene završnice.