Vinarija Kiš

O Nama

O vinariji

Tradicija bavljenja vinogradarstvom u porodici Kiš datira neprekidno od 1830. godine. Nekada su se gajile samo autohtone sorte vinove loze koje su vezane samo za Fruškogorsko podneblje, ali danas pored tih sorti imamo i sorte koje su u svetu poznate i zbog njihove popularnosti se gaje i kod nas. Pri tom Slavko Kiš kao četvrta generacija je čuvao svoju porodičnu istoriju i preno je na svoje potomke, verujući da vina sa padina Fruške Gore mogu da očuvaju ukus starih vremena. Upravo zbog zadržavanja geografskih karakteristika i priklanjanju tradicionalnim metodama podizanja vinograda i gajenju vinove loze vina vinarije Kiš su ovenčana mnogim prestižnim međunarodnim priznanjima.


Kontakt

Vinarija Kiš Karlovačkog mira 46 Sremski Karlovci

Telefon za kupce i posetioce vinarije: +38121882880

info@vinarijakis.com www.vinarijakis.com

Preporučujemo

wine

Kišov Portugizer

Dugi niz godina, Portugizer je bio sinonim za vrhunska fruškogorska crvena vina. Vino se odlikuje gustom, modroljubičastom bojom. Naš Portugizer je proglašen za na jbolji na svetu 2017. godine.

wine

Kišov Grašac beli

je mlado, osvežavajuće i lepršavo vino. Miriše na zrele jabuke, stono voće i citruse, uz note belog cveća, sa sočnom završnicom koja dugo traje.

wine

Kišova Misterija

(Rajnski rizling) je vino slamnato žute boje, dopadljivog i raskošnog mirisa stonog i citrusnog voća. Na ukusu je veoma sveže, jasne i čvrste strukture.

wine

Kišov Bermet bel​i

na mirisu ćete osetiti obilje začinskih nota, pre svega karanfilić, cimet, gorka narandža i pelin. Vino je izuzetno puno, raskošno u ustima.

wine

Kišov Rose

je pun i zaokružen, sa svežim kiselinama i nežnom, dobro integrisanom notom slasti koja u ustima ističe voćnost, a koja se i u završnici dugo prepoznaje.

wine

KIšov Bermet

odlikuje ga raskošan miris suvih višanja, cimeta, karanfilića, spekulasa, vanile i crne čokolade koji ćete osetiti na nosu, ponoviće se u ustima.