Vinarija MK Kosović

O Nama

O vinariji

Vinarija Kosović se nalazi u Sremskim Karlovcima AP Vojvodina na Fruškoj Gori.

S obzirom na geografsko poreklo proizvodi:
Vino, Rakiju i Bermet sa svojih plantažnih vinograda.

Proizvodimo vino od grožđa iz sopstvenih vinograda, što znači da se bavimo i uzgojem vinove loze.

Vinarija Kosović poseduje vinski podrum "Lagum" ukopan u bregu Kalvarija. Poseduje prostor sa vinotekom svojih vina, gde može primiti 50 turista i jos jedna sala za 80 turista.

Proizvodi: Belih vina: Sauvignon Blanc, Italijanski Rizling, Chardonnay

- Crnog vina: Merlot i Cabernet Sauvignon

- Rakija: Lozovača


Kontakt

Vinarija MK Kosović Karlovačkog mira 42 Sremski Karlovci

Telefon za kupce i posetioce vinarije: +381642098668 +381643096218

info@vinarijakosovic.com www.vinarijakosovic.com

Preporučujemo

wine

Merlot

Merlot je Francuska sorta grožđa koja veoma dobro uspeva na području fruškogorskog vinogorja gde se nalaze i Sremski Karlovci.

wine

Italijanski Rizling

Italijanski Rizling je zelenkasto-žute boje voćnog mirisa i lepog bukea. Veoma je tražen na domaćem tržištu.

wine

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon je Francuska sorta grožđa koja veoma dobro uspeva na Fruškogorskom vinogorju i daje veoma kvalitetkno vino.

wine

Crni Bermet

Crni Bermet je aromatizovano apritivno vino veoma cenjeno kod potrošača. Bermet je u prošlim vekovima proslavio Sremske Karlovce na svoj način, uticao je na mnoge važne događaje u istoriji srpskog naroda, a posebno Vojvodine. Bermet se pio na bečkom dvoru, a par flaša pronađeno je na potonulom Titaniku. U Sremskim Karlovcima postoji proizvodnja nekoliko bermeta, svaka vinarija ima svoj recept koji se nikom ne daje i čuva ga tradicionalno. Crni bermet je tradicionalno piće. Vinarija Kosović proizvodi bermet od 3 sorte grožđa sa 17% alkohola,sladunjavog i aromatičnog mirisa.

wine

Beli Bermet

Beli Bermet je aromatizovano aperitivno vino proizvod mlade generacije. Beli Bermet u Vinariji Kosović se proizvodi od tri sorte belog grožđa sa 17% alkohola i sladunjavog je ukusa

wine

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc je Francuska sorta belog grožđa. Odlikuju ga voćne arome, osvežavajuć je i mirišljav . Veoma je tražen na domaćem tržištu!

wine

Chardonnay

Chardonnay je jedna od najpoznatijih vinskih sorti u svetu. Veruje se da je ime dobila po francuskom selu Chardonnay. DNK analizom potvrđeno je da je Chardonnay nastao (kao i mnoge druge sorte) ukrstanjem između Pinota i Gouais Blanca.