Vinarija Mrdjanin

O Nama

O vinariji

Vinarija Mrđanin se pet generacija bavi vinogradarstvom i vinarstvom na obroncima Fruške Gore, u Sremskim Karlovcima na potezu Cerat. Po porodičnom predanju prvi čokoti su zasađeni polovinom 19. veka.Vinogradi se nalaze na nadmorskoj visini od 220 do 250m sa fantastičnim pogledom na pola Bačke. Danas vinarija Mrđanin poseduje 9.5 hektara vinograda i proizvede oko 60.000 litara vina sa težnjom da se vinogradi prošire i povećaju kapaciteti vinarije. Poseban akcenat u vinariji Mrđanin je na autohtonim sortama Probusu, Sili i Italijanskom Rizlingu (SK54), a posedujemo i internacionalne sorte Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc.


Kontakt

Vinarija Mrdjanin Jovana Grosa 16 Sremski Karlovci

Telefon za kupce i posetioce vinarije: 063521274, 0637334779

vinarijamrdjanin@gmail.com www.vinarija-mrdjanin.rs

Preporučujemo

wine

Probus

Suvo crveno vino
Sortni sastav: Probus 100%
Vino Probusa je karakterističnog, prijatnog mirisa, vrlo intenzivno obojeno, harmoničnog ukusa, bogato. Odlžalo u hrastovim buradima. Perspektivna je sorta za visokokvalitetna crvena vina. Odlično prati jela od crvenog mesa i divljači, ribe jačeg ukusa, sva pikantnija jela i plave sireve.

wine

Merlot

Suvo crveno vino
Sortni sastav: Merlot 100%
Vino je rubin crvene boje sa izraženim voćnim aromama, punog je ukusa, elegantan, zaokružen, harmoničan, sa izbalansiranim kiselinama i taninima. Odlžalo u hrastovim buradima. Odlično prati jela od crvenog mesa, ribe jačeg ukusa, testenine sa težim sosovima, zrelije sireve.

wine

Bermet

Aromatizovano slatko vino
Sortni sastav: Cabernet Franc 100%
Ovo specijalno vino proizvedeno pretežno od sorte Cabernet Franc, obogaćeno je sa 24 vrsta lekovitog bilja i začina. Proizvedeno je na tradicionalan način, specijalitet je Sremskih Karlovaca. Služi se kao aperitiv, dižestiv ili desertno vino.

wine

Italijanski Rizling

Suvo belo vino
Sortni sastav: Italijanski rizling 100%
Pitko, osvežavajuće, harmonično vino, zelenkasto-žute boje. Bogato sremsko tlo mu daje fini, sortni ukus sa prijatnom aromom zrelog grožđa. Prilagođenost brojnim jelima kao što su hladna predjela, sva jela od svetlih mesa i ribe, čine ga nezamenjivim vinom za svaku priliku.

wine

Chardonnay

Suvo belo vino
Sortni sastav: Chardonnay 100%
Jedno od najpopularnijih belih vina u svetu. Vino je zelenkastožute boje, skladnog odnosa alkohola i kiselina, lepe sortne arome i punog voćnog ukusa.Ovo vino najbolje prati fina predjela, glavna jela od belih mesa naročito pikantna, ribe, morskih plodova, testenine, pizza pa sve do finih sireva i poslastica.

wine

Cabernet Sauvignon,Suvo crveno vino

Sortni sastav: Cabernet Sauvignom 100%

Jedna je od najcjnjenijih vinskih sorti. Vino je tamno crvene boje, blagog je cvetno voćnog mirisa ljubičice i kupine. Ukus je pun zaokružen i harmoničan, sa lepo usklađenim taninima, vino je odležavalo u hrastovim buradima.Odlično prati jela od crvenog mesa, pikantne sosove, dimljena mesa i jake sireve, a lepo će prijati i uz roštilj, pršut i jaču morsku ribu.