Vinarium

O Nama

O vinariji

Vinarium je osnovan 2009. godine, u sremskom selu Banoštor, jednom od najstarijih sremskih naselja gde je tradicija gajenja vinove loze duga, i potiče još od vremena Rimskog carstva. Nalazeći se u zagrljaju prelepe planine Fruške gore, na obroncima njenih severnih padine koje se pružaju do same obale Dunava, Banoštor ima izvanredan geografski položaj i uslove za gajenje vinove loze. Naši vinogradi se nalaze na 22 ha površine, a asortimanu imamo 8 vinskih sorti grožđa, i to: Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Traminac, Pinot Noir, Caberne Sauvignon, Merlot, i dve autohtone sorte – Župljanka i Crna Tamjanika. Trenutno se radi na izgradnji degustacione sale i proširenju kapaciteta vinarije.

Vinarium Crkvena 29 Banoštor

Telefon za kupce i posetioce vinarije: 062594470

office@vinarium.rs

Preporučujemo

Vinarium Pinoranz

Vinarium Pinoranž: berba 2017 (13.5%vol.), ovo je unikatno vino koje predstavlja novi projekat naše vinarije. Poizvedeno od sorte grožđa Pinot Grigio, gde je maceracijom dobijena jaka roze boja, vino ima jedinstven aromatski kompleks sačinjen od muskatnih tonova aroma crvenog bobičastog voća, jagoda, ribizli. Vino je srednjeg tela sa izbalansiranim kiselinama I sa prilično dugim I prijatnim završetkom.

Sauvignon Blanc

Vinarium Sauvignon Blanc: berba 2017 ( 13% vol.), belo suvo vino, slamnasto žute boje sa izraženim cvetnim aromama među kojima preovladava zova.

Dedovac

Vinarium Dedovac: berba 2017 (14.5%vol.), suvo crveno vino duboke rubin boje sa ljubičastom senkom po ivicama. Nastalo je kupažom 3 sorte grožđa- Merlot, Caberne Sauvignon i Crna Tamjanika. Veoma kompleksno vino sa herbalnim aromama Merlota i C.Sauvignona, koje su lepo ukomponovane sa vocnim aromama Crne Tamjanike.